Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 4 iunie 2011

Orasul de la poalele Cetatii "DEVA"

Istoric:
Orasul Deva este una dintre cele mai vechi asezari din tara noastra,fiind atestat documentar din 1269.In zilele noastre Deva ocupa un prim loc ca importanta intre cele cinci municipii ale judetului Hunedoara, fiind un centru politic ,administrativ si cultural, precum si localitatea resedinta a judetului Hunedoara.
Asezare geografica:
Este situat in partea centrala a judetului, la 45*53' latitudine nordica si 22*54' longitudine estica,la o altitudine cuprinsa intre 187-220 m fata de nivelul marii,intre muntii Apuseni si Poiana Rusca.
Este asezat in partea de N-V a tarii,pe malul stang al raului Mures.Principalele orase importante din apropierea Orasului Deva fiind: Municipiul Petrosani aflat la o distanta de 89 km ,Municipiul Arad 173 km ,Timisoara 157 km,Sibiu 99 km,Targu Jiu 142 km,Alba Iulia 66 km, Cluj Napoca 165 km.
Suprafata Orasului Deva este de 5883,48 ha.Conform recensamantului din 2002 Orasul Deva are o populatie de aproximativ 69,257 locuitori.
Turistii beneficeaza de serviciile a 4 hoteluri ( Hotel Deva,Sarmis,Decebal,Wien) si vile de cazare.Insumand in total peste 800 locuri de cazare.

Atractii Turistice:

Una dintre cele mai pretioase atractii turistice este Cetatea Devei.Se afla la dispozitia turistilor o telecabina care urca de la poalele Cetatii pana sus la Cetate.

Tot la Deva se afla centrul de Gimnastica al Romaniei alaturi de Colegiul National Sportiv "Cetate"

Deva mai este numita si "Capitala lumii la Gimnastica" aici s-a antrenat binecuoscuta Nadia Comaneci.Tot de aici s-au realizat si alte gimnaste pe plan mondial cum ar fii: Sandra Izbasa,Cerasela Pătraşcu,Ana Porgras,Ana Porgras,Flavius Koczi,Marius Berbecar.

O mare atractie asupra turistilor influenteaza finalizarea constructiei Aqua Land-ului
Se vehiculeaza prin mass-media ca Municipiul Deva este dupa Sibiu cel mai frumos oras din tara.Deva se puate lua la intrecere cu multe Orase sau Municipii din pricina faptului ca are foarte multe sensuri giratorii si o arhitectura a vechilor monumente remarcabila.

Cateva imagini sugestive despre Municipiul Deva:



Ca si situatie economica in Deva sunt prezente si mariile lanturi de magazine si supermarket-uri Real,Practiker si Metro, iar in centrul Orasului putem gasi Galeria Deva Mall deci ca si situatie economica orasul sta destul de bine fiind un puternic centru economic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu